1. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  2. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  3. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  4. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

Bombs away, captain?

Discussion in 'Technical Help' started by colmaniac, Aug 31, 2006.

  1. colmaniac

    colmaniac Sailor

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    144
    Hi, I dont know if this is normal but, I have found 500 bombs on my reload options bar. I did attack the french occupied Oxbay fort, found a few civie`s walking around so I decided to interrogate them <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" />, got 20 k of 2 and found one that I could get him to deliver bombs to my ship. There is no Bomb transfer in the goods transfer screen.
    Is this all normal?
    Thanks
     
  2. IncredibleHat

    IncredibleHat Landlubber Storm Modder

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    613
    Location:
    Lakeside, America
    Bombs were taken out when realistic cannons mod is on. However, there may be some lingering places where you might accumulate bombs.

    However, you cannot use them... but you SHOULD be able to sell them off ? unfortunately, that may not be allowed either if realistic cannons mod is on... the stores wont sell them, so they prolly wont also BUY them.

    if they show up in your ships inventory, you can always toss them. Throw them overboard.

    Forst are supposed to be the only place that uses bombs... you shouldnt be able to get them from the fort. So somehow... you were able too! Do you recall anymore details on how this came about ? Who exactly you talked too... what actions you took ?

    You could report this on the bug tracker too... its definately something worth tracking for fixing.
     
  3. colmaniac

    colmaniac Sailor

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    144
    <!--quoteo(post=160079:date=Aug 31 2006, 12:30 PM:name=IncredibleHat)--><div class='quotetop'>QUOTE(IncredibleHat @ Aug 31 2006, 12:30 PM) [snapback]160079[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->


    Forst are supposed to be the only place that uses bombs... you shouldnt be able to get them from the fort. So somehow... you were able too! Do you recall anymore details on how this came about ? Who exactly you talked too... what actions you took ?

    You could report this on the bug tracker too... its definately something worth tracking for fixing.
    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->


    Hi, I was in the Oxbay fort running around exploring as you do <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" />, I have read about talking to civie`s getting them to surrender the fort, I found the "bomb" chap 2nd time in the fort goods shop. there were 2 civie`s there with 5 french troops, I talked to one of the civies there was different chat lines usual ones about killing him <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif" />, the wink wink want to loot the place with me, and the other one I chose was something like "Oi, want to earn some money? Rush me some bombs to my ship with out the troops looking". Ended up with 580 bombs in my hold, but didnt know it at the time lol, only just found out I had em changing ammo types.

    And yes the bombs do work sets a nice camp fire on their ship <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/boom.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":boom" border="0" alt="boom.gif" /> .


    BTW I would like to see Heated shot ammo, some ships did use them, may be the fue for them could be oil?
     
  4. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    65,051
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Ah. I forgot. CCC made it so that you still can get bombs in the fort. That's the only place where you can get them still. I think he did it just for a little fun. Can you fire your bombs? How? IncredibleHat made a change so the [4] button doesn't load bombs anymore with real cannons on. Maybe we should change that again in case the player DOES have bombs that he got from the fort. We could also remove that option from the forts, but I actually like that option, so I don't want to remove that.
     
  5. colmaniac

    colmaniac Sailor

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    144
    <!--quoteo(post=160090:date=Aug 31 2006, 12:54 PM:name=Pieter Boelen)--><div class='quotetop'>QUOTE(Pieter Boelen @ Aug 31 2006, 12:54 PM) [snapback]160090[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
    Can you fire your bombs? How?
    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

    From the sea battle screen go to the change ammo icon then change to bombs, if you have then of couse <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif" style="vertical-align:middle" emoid=";)" border="0" alt="wink.gif" />
    it is highlited, I usually dont bother with grape and knipples. For some reason I wanted to change the ammo, dont ask me why <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" />, and there they were in the load out. The speach said "load bombs, aye aye sir." Fire em as normal.
    As far as I know I have had the standard instilation of all the mods, the only mod I have made is to auto looting.
     
  6. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    65,051
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    I understand how it works now. I am going to try and re-enable the [4] key for loading bombs if you have bombs in your cargo hold.

    BTW: If you have no cannon balls in your cargo hold and you press the [1] key, what happens? Does it try loading the cannons with unexisting cannon balls anyway? Or does it tell you that you have no cannon balls anymore?
     
  7. colmaniac

    colmaniac Sailor

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    144
    <!--quoteo(post=160120:date=Sep 1 2006, 03:38 AM:name=Pieter Boelen)--><div class='quotetop'>QUOTE(Pieter Boelen @ Sep 1 2006, 03:38 AM) [snapback]160120[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
    BTW: If you have no cannon balls in your cargo hold and you press the [1] key, what happens? Does it try loading the cannons with unexisting cannon balls anyway? Or does it tell you that you have no cannon balls anymore?
    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

    Tried that you cant load normal balls if you dont have them in the inventory. I had bombs and grape shot in cargo hold pressed keys 1 to 4 only 2 worked, had to select 4 by icon.
     
  8. Petros

    Petros Captain of "La Nao" Storm Modder

    Joined:
    Oct 22, 2004
    Messages:
    3,756
    Gender:
    Male
    Location:
    PA
    To CCC Hurrah!
    <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wavarr.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":warr" border="0" alt="wavarr.gif" />

    Love the "Greater Oxbay" mod <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/danse1.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":dance" border="0" alt="danse1.gif" />

    Just think ... you break into a fort and steal what your not allowed to have ... bombs! <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/boom.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":boom" border="0" alt="boom.gif" />

    Definitely a great feature ... definitely not a bug!
     
  9. SuoiveD

    SuoiveD Aussie Pirate Storm Modder

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Messages:
    1,104
    Gender:
    Male
    Location:
    Pirating in the Pacific
    <!--quoteo(post=160072:date=Sep 1 2006, 05:36 AM:name=colmaniac)--><div class='quotetop'>QUOTE(colmaniac @ Sep 1 2006, 05:36 AM) [snapback]160072[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
    Hi, I dont know if this is normal but, I have found 500 bombs on my reload options bar. I did attack the french occupied Oxbay fort, found a few civie`s walking around so I decided to interrogate them <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" />, got 20 k of 2 and found one that I could get him to deliver bombs to my ship. There is no Bomb transfer in the goods transfer screen.
    Is this all normal?
    Thanks
    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

    That option has been available for months, it's a great perk along with the other options you get when you are " Talking " to those civvies in the fort. You may be lucky & convince a civvie to hand over the fort to another nationality or you may get a load of timber & sails from another, or you may take on another Boatswain, or you may get more crew members.

    <!--quoteo(post=160079:date=Sep 1 2006, 06:30 AM:name=IncredibleHat)--><div class='quotetop'>QUOTE(IncredibleHat @ Sep 1 2006, 06:30 AM) [snapback]160079[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
    Bombs were taken out when realistic cannons mod is on. However, there may be some lingering places where you might accumulate bombs.

    However, you cannot use them... but you SHOULD be able to sell them off ? unfortunately, that may not be allowed either if realistic cannons mod is on... the stores wont sell them, so they prolly wont also BUY them.

    if they show up in your ships inventory, you can always toss them. Throw them overboard.

    Forst are supposed to be the only place that uses bombs... you shouldnt be able to get them from the fort. So somehow... you were able too! Do you recall anymore details on how this came about ? Who exactly you talked too... what actions you took ?

    You could report this on the bug tracker too... its definately something worth tracking for fixing.
    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

    There are some people, myself included, that have the realistic cannons mod turned off & use bombs so it's not a bug. It is just another way of getting a few bombs. If you have the realistic cannon mod on then the bombs are useless.
     
  10. IncredibleHat

    IncredibleHat Landlubber Storm Modder

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    613
    Location:
    Lakeside, America
    <!--quoteo--><div class='quotetop'>QUOTE</div><div class='quotemain'><!--quotec-->There are some people, myself included, that have the realistic cannons mod turned off & use bombs so it's not a bug. It is just another way of getting a few bombs. If you have the realistic cannon mod on then the bombs are useless. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
    Thats not the point. The point being, that when realistic cannons mod is ON bombs should be missing from the game for ships to fire. This is/was the original intent. I dont give a rats ass if bombs are showing up if the mod is OFF! Because they are SUPPOSED to show up! DUH?!

    So, it is a bug when the mod is on... it is not even an issue to discuss for the mod being off. Savvy?
     
  11. SuoiveD

    SuoiveD Aussie Pirate Storm Modder

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Messages:
    1,104
    Gender:
    Male
    Location:
    Pirating in the Pacific
    I realise that you may get rather frustrated with all the other bugs and all & probably feel like this --><img src="http://i99.photobucket.com/albums/l308/SuoiveD02/Smilies2/pullhair.gif" border="0" alt="IPB Image" /> sometimes, so may I suggest you take a break & have a <img src="http://i99.photobucket.com/albums/l308/SuoiveD02/KitKat.jpg" border="0" alt="IPB Image" /> and a beer or two & maybe just <img src="http://i99.photobucket.com/albums/l308/SuoiveD02/Smilies/Chill.gif" border="0" alt="IPB Image" /> out.

    I was trying to give some constructive help & seeing as the " Bug " isn't something that is going to disrupt the game, I was also going to suggest that somebody have a word with CCC & see if he can shed some light on a way around it. Or maybe even the talented Hook might know of a way to rectify the problem. He is certainly more experienced in this sort of thing than most & he might know of a fix for it.
     
  12. LarryHookins

    LarryHookins Buccaneer Staff Member Storm Modder

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    2,194
    Location:
    Texas
    Looks like Pieter's already got it taken care of. The only "bug" is that the 4 key doesn't load 'em, right? And you can still load them through the menu.

    I'd just as soon see no bombs for ships in the game, but if you can only get them at a fort, I don't see any real problem. Some people will like them.

    Hook
     
  13. colmaniac

    colmaniac Sailor

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    144
    <!--quoteo(post=160206:date=Sep 1 2006, 11:02 PM:name=Hook)--><div class='quotetop'>QUOTE(Hook @ Sep 1 2006, 11:02 PM) [snapback]160206[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
    Looks like Pieter's already got it taken care of. The only "bug" is that the 4 key doesn't load 'em, right? And you can still load them through the menu.

    I'd just as soon see no bombs for ships in the game, but if you can only get them at a fort, I don't see any real problem. Some people will like them.

    Hook
    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

    Hi Hook, the 4 key does not work, you have to use the menu.
    I prefer the mod like this, so I say dont change it <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" />.
     
  14. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    65,051
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    The only thing that should be changed is to re-enable the 4 key to load bombs with the real cannons mod on. That way, if you might have gotten some bombs from a fort, you can auto-load them just like with the real cannons mod off.

    By default there are NO bombs for ships ingame with the realistic cannons mod on. Only if you go into a fort you can get some bombs. I agree with Petros here: It's a great feature to go and steal what you're not supposed to have. <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_mrgreen1.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":cheeky" border="0" alt="icon_mrgreen1.gif" />

    CCC made this mod after the real cannons mod with the specific intent that you can get bombs even with the real cannons mod on. However, you have to go into a fort and have a lot of luck, so it's not exactly easy to get them.

    Bombs are far from useless either with the real cannons mod on or off. They can do some massive damage and almost instant-sink a ship on a critical hit. I wonder if this is properly balanced with the real cannons mod off. I can see some major mayhem occuring if everybody uses bombs and ships are blowing up all over the place on ciritical hits! <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/piratesing.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":shock" border="0" alt="piratesing.gif" />

    Anyway: I see no reason to change anything. Except re-enable the 4 button.
     
  15. LarryHookins

    LarryHookins Buccaneer Staff Member Storm Modder

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    2,194
    Location:
    Texas
    <!--quoteo(post=160219:date=Sep 2 2006, 05:16 AM:name=Pieter Boelen)--><div class='quotetop'>QUOTE(Pieter Boelen @ Sep 2 2006, 05:16 AM) [snapback]160219[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
    Anyway: I see no reason to change anything. Except re-enable the 4 button.
    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
    Agreed.

    Hook
     
  16. SuoiveD

    SuoiveD Aussie Pirate Storm Modder

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Messages:
    1,104
    Gender:
    Male
    Location:
    Pirating in the Pacific
    <!--quoteo(post=160219:date=Sep 2 2006, 08:16 PM:name=Pieter Boelen)--><div class='quotetop'>QUOTE(Pieter Boelen @ Sep 2 2006, 08:16 PM) [snapback]160219[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->


    Bombs are far from useless either with the real cannons mod on or off. They can do some massive damage and almost instant-sink a ship on a critical hit. I wonder if this is properly balanced with the real cannons mod off. I can see some major mayhem occuring if everybody uses bombs and ships are blowing up all over the place on ciritical hits! <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/piratesing.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":shock" border="0" alt="piratesing.gif" />

    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

    Never been lucky enough to " almost instant-sink a ship on a critical hit " unless it's something small & I've got a MOW, but most of the time it's a decent battle with other Class 1 ships & I'm using bombs.
    I also love them when I'm taking on a Fort, I mightn't have the range the Cannonballs have but the damage that a Bomb does out weighs the limitation of the range.
    In my MOW I usually carry around 4000 Bombs, 2000 Knippels, 500 Cannonballs & 500 Grape. I only use Cannonballs & Grape for emergencies & prefer to use either Bombs or Knippels.
     
  17. IncredibleHat

    IncredibleHat Landlubber Storm Modder

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    613
    Location:
    Lakeside, America
    Do whatever, I dont care at this point.
     

Share This Page